ARVID NORDQUIST

ONS DUURZAAMHEIDSWERK

Arvid Nordquist heeft altijd een duidelijke focus op smaak behouden. Tegenwoordig beperkt de smaakbeleving zich echter niet alleen tot de smaakpapillen op de tong of de aroma's die we binnenkrijgen. Meer dan ooit eten en drinken we met ons geweten, waardoor zorgvuldig geproduceerde koffie simpelweg beter smaakt.

Al onze koffie is afkomstig van duurzaam gecertificeerde koffietelers, waardoor een teelt wordt gegarandeerd die rekening houdt met mens en milieu. De koffiebonen worden zorgvuldig gekozen door onze inkopers om aan onze kwaliteitsnormen te voldoen. Onze branderij is milieugecertificeerd in overeenstemming met ISO 14001, op grond waarvan we voortdurend werken aan het verminderen van onze impact op het milieu, waarbij externe auditors ons werk verifiëren. We compenseren ook de milieu-impact die overblijft.

Dit alles geeft onze koffie een nog betere afdronk. We noemen dit ons People Planet Coffee-manifest.

Echt goede koffie is moeilijker te vinden dan de meeste mensen denken. Elk boontje dat op het winkelschap belandt, is zorgvuldig geselecteerd door de inkopers van Arvid Nordquist, en daarna zorgvuldig gebrand in onze fabriek in Solna.”

100% DUURZAAM GECERTIFICEERDE KOFFIE

Arvid Nordquist wil ervoor zorgen dat de arbeidsomstandigheden eerlijk zijn en dat er in de hele productieketen rekening wordt gehouden met het milieu. We bestrijden discriminatie en kinderarbeid.

100% duurzaam gecertificeerde koffie

100% KLIMAATGECOMPENSEERDE KOFFIE

Koffieproductie genereert uitstoot van kooldioxide tijdens de teelt, het transport en het roosteren. Bij Arvid Nordquist Coffee werken we actief aan het verminderen van deze uitstoot en onze impact op het milieu. We compenseren de CO2-uitstoot die we nog niet hebben kunnen aanpakken door middel van boomplantschema's in koffieproducerende landen.

Bomen planten geeft hoop