WIJ NEMEN VERANTWOORDELIJKHEID VOOR MENS EN MILIEU

100% DUURZAAM GECERTIFICEERDE KOFFIE

Arvid Nordquist wil ervoor zorgen dat de arbeidsomstandigheden eerlijk zijn en dat er in de hele productieketen rekening wordt gehouden met het milieu. We bestrijden discriminatie en kinderarbeid.

In veel landen waar koffie wordt geproduceerd, zijn er risico's met betrekking tot zowel de werkomgeving als de arbeidsomstandigheden. Corruptie en kinderarbeid zijn in veel van de koffieproducerende landen niet ongewoon. Dit vraagt van importeurs om bijzonder voorzichtig te zijn en verantwoordelijkheid te nemen.

DE EERSTE IN SCANDINAVIË DIE ALLEEN 100% DUURZAAM GECERTIFICEERDE KOFFIEBONEN GEBRUIKT

Sinds juni 2014 garandeert Arvid Nordquist de duurzaamheid van landbouwpraktijken, werkomgevingen en arbeidsomstandigheden in elke fase van onze koffieproductie. Dit doen we door gebruik te maken van een combinatie van bonen die gecertificeerd zijn volgens UTZ, Fairtrade, Rainforest Alliance en KRAV.

TOEZICHT OP ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN HET MILIEU

Deze erkende certificeringsinstanties hebben uitgebreide criteria voor het verbeteren van landbouwpraktijken, de werkomgeving en de rechten van werknemers. Ze werken ook aan de bestrijding van kinderarbeid en discriminatie. Daarnaast stellen de certificeringinstanties eisen omtrent het milieu, waaronder het optimaliseren van het waterverbruik en het verlagen van het energieverbruik. De boerderijen hergebruiken het vruchtvlees als natuurlijke meststof, als bodembedekking en voor biogasinstallaties met als doel over te schakelen op hernieuwbare energiebronnen.

BEOORDELING DOOR EXTERNE PARTIJEN

Maar het allerbelangrijkste is dat de consument er zeker van kan zijn dat er een jaarlijkse beoordeling door een derde partij heeft plaatsgevonden. Dit betekent dat een onpartijdige en onafhankelijke exploitant bevestigt dat de boer voldoet aan alle criteria die door de certificering worden vereist. De UTZ-certificering deelt ook kennis met de boer over verbeterde landbouwpraktijken om de kwaliteit te verhogen, wat weer bijdraagt aan een verdere verbetering van de economische omstandigheden. Meer dan 90% van de koffiebonen in de basisselectie van Arvid Nordquist zijn gecertificeerd door UTZ.

Close-up shot of coffee leaves

100% DUURZAAMHEIDSCERTIFICERING

90% van de bonen in het basisassortiment van Arvid Nordquist zijn UTZ-gecertificeerd. De overige 10% bestaat uit een combinatie van certificeringen van UTZ, Fairtrade en Rainforest Alliance. Wat betekenen al deze certificeringen?

duurzaam gecertificeerde koffie