WIJ GEVEN OM ONZE PLANEET

100% KLIMAATGECOMPENSEERDE KOFFIE

Elke gedronken kop Arvid Nordquist-koffie draagt bij aan het planten van bomen in ontboste gebieden in koffieproducerende landen.

Koffieproductie genereert uitstoot van kooldioxide tijdens de teelt, het transport en het roosteren. Bij Arvid Nordquist Coffee werken we actief aan het verminderen van deze uitstoot en onze impact op het milieu. We compenseren de CO2-uitstoot die we nog niet hebben kunnen aanpakken door middel van boomplantschema's in koffieproducerende landen. 

100% KLIMAATGECOMPENSEERD

We hebben de impact op het klimaat van onze koffieproductie tot op individueel productniveau berekend. We compenseren 100% van de resterende milieu-impact van onze koffieproductie, van de boerderijen tot de schappen in de winkel, door middel van de aankoop van klimaatcompensatiecertificaten.

Hoe werkt het?

BOMEN PLANTEN

Het planten van bomen is een van de vele manieren waarop we de uitstoot van broeikasgassen kunnen compenseren. Ongeveer 17%, gelijk aan ongeveer 6 miljard ton, van de CO2-uitstoot van de aarde is afkomstig van niet-duurzaam landgebruik, inclusief ontbossing. Een middelgrote boom absorbeert gedurende zijn levensduur honderden kilo's CO2. Het planten van bomen is daarom een effectieve manier om koolstofdioxide vast te houden en ons klimaat te verbeteren.

VOOR MENS EN MILIEU

Meer bosaanleg heeft een positief effect op het klimaat, verbetert de bodem en watertoevoer en draagt bij tot een toename van flora en fauna. Het biedt ook nieuwe economische kansen voor de betrokken mensen en gemeenschappen.

EMISSIES DIE WE COMPENSEREN

Close-up shot of coffee leaves