GROWN BY WOMEN

WIJ ONDERSTEUNEN VROUWEN EN HUN WERK

WIJ ONDERSTEUNEN VROUWEN EN HUN WERK

Een belangrijk onderdeel van de strijd tegen armoede is een grotere betrokkenheid van vrouwen bij de economie en op de arbeidsmarkt. Dit is een van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN en iets waar we graag mee willen helpen. Onze AMIGAS-koffie wordt gemaakt met bonen van boerderijen die door vrouwen worden gerund. Arvid Nordquist draagt bij aan betere levensomstandigheden door deze boerderijen op de lange termijn te ondersteunen.

Young African woman collecting coffee berries from a coffee plant, Ethiopia, Africa. There are several species of Coffea - the coffee plant. The finest quality of Coffea being Arabica, which originated in the highlands of Ethiopia. Arabica represents almost 60% of the world’s coffee production..

AMIGAS MAAKT EEN VERSCHIL

Vrouwen die op een koffieboerderij werken, hebben zelden toegang tot de middelen die ze nodig hebben om het bedrijf te ontwikkelen en vinden het dus moeilijk om hun eigen situatie in het leven te verbeteren. Veel vrouwen eindigen alleen op de koffieboerderijen, als weduwen of omdat de mannen werk zoeken in de steden. Als de vrouwen niet officieel eigenaar zijn van hun land, hebben zij moeite om toegang te krijgen tot krediet, bijvoorbeeld om kunstmest te kopen en zo de productie te verhogen. Via Arvid Nordquist AMIGAS helpen we om een betere toekomst te creëren en de rol van vrouwen in de koffieteelt te ontwikkelen.

70% van de koffie wereldwijd wordt geteeld op kleine familiebedrijven, vaak in arme landen waar een burgeroorlog woedt. Vrouwen verzetten meestal veel werk, maar zonder daar genoeg voor terug krijgen om een aanvaardbaar leven te leiden. Grown by Women helpt de kansen in het leven van dezevrouwen te verbeteren.
Wilhelm Nordquist, Purchasing Director, Arvid Nordquist Coffee Roastery

KOFFIE VAN VROUWEN DIE DOOR VROUWEN GERUND WORDEN

De koffie in AMIGAS komt van coöperaties die door vrouwen worden gerund. Door samen te werken in een coöperatie en Fairtrade-certificering te behalen, met steun van handelsorganisaties, hebben de boeren geleerd hoe ze hun landbouw kunnen ontwikkelen, zich kunnen aanpassen aan de klimaatverandering en het milieu kunnen verbeteren.