VAN MEDIUM ROAST TOT DARK ROAST

TIJDENS HET ROOSTEREN VAN DE BONEN WORDT HUN BESTEMMING BEPAALD

Wanneer de bonen worden geroosterd, wordt hun bestemming bepaald. Het roosteren duurt 8 tot 15 minuten en bepaalt de smaak van de koffie.

TIJD BEPAALT SMAAK

Er zijn veel factoren die de smaak van koffie bepalen – van de groeiomstandigheden van de gevoelige koffieplant tot de keuze van de brouwmethode. Maar de smaak van een kop koffie wordt door het roosteren bepaald. Dit geeft de koffie zijn bijzondere kenmerken en als de bonen niet geroosterd zouden worden, zou er in het beste geval een flauw, theeachtig drankje van gezet kunnen worden. Tegelijkertijd is roosteren een delicaat proces waarbij de ongelooflijke aroma's van een boon door een klein foutje kunnen veranderen in een rokerige of verbrande smaak. De gewenste zuurgraad wordt snel vervangen door een onvoorspelbare bitterheid. Met behulp van nieuwe, geavanceerde technieken is het roosteren de afgelopen jaren aanzienlijk vereenvoudigd, waardoor het mogelijk is om precies te bereiken wat nodig is.

ONTDEK EEN NIEUWE SOORT KOFFIE

"Ons biologische assortiment omvat alles van medium roast tot extra darkt roast. Eenvoudig gezegd doorloopt de boon verschillende fasen van het roosterproces, maar een boon voor licht geroosterde koffie ondergaat slechts een eerste crack, terwijl voor een extra dark roast de boon verder gaat naar de tweede crack, hoewel dit met enige voorzichtigheid gebeurt," zegt Wilhelm Nordquist, Purchasing Manager bij Arvid Nordquist.
Lees verder