ZETMETHODEN

ZODOET U HET

De zetmethode die u kiest, is van invloed op de smaak van uw koffie. Probeer de verschillende methodes uit en vind jouw favoriet.

ELEKTRISCHE KOFFIEZETAPPARATEN

Volg altijd de instructies van de producent. Gebruik bij het gebruik van een elektrisch koffiezetapparaat niet meer dan de vereiste hoeveelheid, omdat uw koffie anders een bittere smaak krijgt. Het uitgangsvermogen van het koffiezetapparaat moet hoger zijn dan 1150 watt. Een lager vermogen zorgt voor bittere verbindingen en looizuur in de koffie.

Arvid Nordquist Reko, Eco en Albero zijn allemaal ideaal voor het zetten van koffie in elektrische koffiezetapparaten. Lees meer over onze filterkoffie.

CAFETIÈRE

Veel koffiekenners vinden deze methode een van de beste methoden om koffie te zetten.

Verwarm het water op het fornuis en verwijder het zodra het begint te koken. Als het water te lang kookt, verlaagt het zuurstofgehalte en krijgt de koffie minder smaak. Voeg net zoveel eetlepels/koffielepels gemalen koffie toe als het gewenste aantal kopjes. Giet het water over de koffie en roer  hem goed door. Wacht 3 tot 4 minuten en zet dan het deksel erop en druk de zuiger langzaam omlaag.

Reko en Eco van Arvid Nordquist zijn ideaal voor zowel elektrische koffiezetapparaten als de cafetière. Lees meer over onze cafetièrekoffie.

PERCOLATOR

Volg altijd de instructies van de producent. Als u in een gebied met hard water woont, gebruik dan een dark roast-koffie.

Reko en Eco van Arvid Nordquist zijn ideaal om in een percolator mee te zetten.

MOCHA

Schroef de mokapot los en vul deze met water tot aan het ventiel, niet hoger. Vul het filter met gemalen koffie en druk licht aan met een lepel. Schroef de mokapot weer in elkaar en plaats hem op het fornuis. Haal hem na 2 tot 5 minuten van het fornuis als de koffie begint te door te lopen. Dat is alles.

Maal de hele bonen van Arvid Nordquist tot de aanbevolen grootte en gebruik ze in een mokapot.

KOOKKOFFIE

Voeg hoeveelheid toe volgens de instructies van de producent. Giet koud water over de koffie, breng het aan de kook en haal de pan van het fornuis. Laat de koffie een paar minuten staan.

Maal de hele bonen van Arvid Nordquist tot de aanbevolen grootte en gebruik ze voor het koken.

ESPRESSO

Volg de instructies van de producent. Een echte espresso wordt gebrouwen in een espressomachine met een druk van 9 bar. Het duurt 20 tot 30 seconden om 300 ml aromatische koffie te zetten. Een goed gezette espresso wordt gekenmerkt door een goudbruine schuimlaag, die crema wordt genoemd. Strooi wat suiker op de crema. Bij een goed gezette espresso blijft de suiker nog een tijdje bovenop liggen, voordat hij naar beneden zakt.

Probeer Arvid Nordquist Espresso Guisto in een espressomachine voor een geweldige smaakervaring. Maak kennis met onze producten.

TRECHTER/CHEMEX KOFFIEMAKER

Het gebruik van een trechter met filter krijgt te weinig waardering; het is een uitstekende manier om koffie te zetten. Voeg net zoveel eetlepels/koffielepels koffie toe als het gewenste aantal kopjes. Verwarm het water op het fornuis en verwijder het zodra het begint te koken. Als het water te lang kookt, verlaagt het zuurstofgehalte en krijgt de koffie minder smaak. Giet het water met tussenpozen in de trechter.

Al onze filterkoffie –  Albero, Reko, Eco en Amigas– kan ook met een trechter worden gezet.

DON PEDRO (VACUÜMKOFFIEZETAPPARAAT)

De koffie wordt in een filter tussen twee gestapelde glazen kamers geplaatst. Er wordt koud water in de onderste glazen kan gegoten en koffie in de bovenste. Plaats het koffiezetapparaat op het fornuis. Haal hem van het fornuis als het water begint te koken. Het water dat van de onderste naar de bovenste kamer stijgt, loopt terug naar de onderste kamer, die vervolgens wordt gebruikt om de koffie te serveren.

Reko en Eco van Arvid Nordquist zijn ook geschikt voor het maken van koffie in een vacuümkoffiezetapparaat.